Het andere gezicht van Europa

Redactie 1473 0
Van 3 september tot en met 4 oktober toont Fotogalerie Rotterdam de expositie 'Het andere gezicht van Europa', waar werk van Wim Lamboo en Inge Baauw in zwart-wit en kleur te zien is. In de tentoonstelling zijn vooral foto's gemaakt in Oost-Europa te zien.

Zo hangt er onder andere een fotoserie uit 2006, gemaakt in een instituut voor gehandicapten in de stad Tiraspol in Transnistri (de laatste communistische enclave van Europa). Ook een weeshuis, het straatleven in Chisinau, Moldavië en een serie portretten van vrouwen uit Tallinn (2007-2010), Estland worden tentoongesteld.

Samenwerking

Lamboo en Baauw werkten in het verleden al regelmatig samen en hebben eerder in binnen- en buitenland gezamenlijk geëxposeerd. De foto's van beide fotografen verschenen in catalogi, (foto)boeken, tijdschriften en werden aangekocht door musea en fotocollecties in Nederland, Polen, Estland en Japan. Ze bezochten samen of individueel voor korte of langere perioden Slowakije, Tsjechië, Letland, Estland, Litouwen, Roemenie, Moldavië, Hongarije, Polen en Bulgarije.

Foto's © Wim Lamboo

Op 30 september wordt het boek 'Women of Tallinn 2007-2010, Portraits of Estonian Women' gepresenteerd tijdens de opening van de gelijknamige fototentoonstelling in de Vabaduse Gallery in Tallinn.

Foto's © Inge Baauw

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie