Het andere gezicht van Europa

Julian 1275 0
Van 23 oktober t/m 18 november toont Fotogram de expositie ‘Het andere gezicht van Europa’ waar werk van Wim Lamboo en Inge Baauw in zwart-wit en kleur te zien is. De tentoonstelling bevat veelal foto’s gemaakt in Oost-Europa.

De tentoonstelling bestaat onder andere uit een serie in 2006 gefotografeerd in een instituut voor gehandicapten in de stad Tiraspol in Transnistrië (de laatste communistische enclave van Europa), een weeshuis en straatleven in Chisinau, Moldavië en een serie portretten van vrouwen uit Tallinn, Estland (2007-2009).

Wim Lamboo (1949) werkt al 30 jaar als documentair- en portretfotograaf hoofdzakelijk in Noord-, Midden- en Oost-Europa. Inge Baauw (1970) is gespecialiseerd in straatfotografie.

Lamboo en Baauw werkten in het verleden al regelmatig samen en hebben eerder in binnen en buitenland gezamenlijk geëxposeerd. De foto’s van beide fotografen verschenen in catalogi, (foto)boeken en tijdschriften en zijn aangekocht door musea en belangrijke fotocollecties in Nederland, Polen, Estland en Japan. Zij bezochten samen of individueel voor korte of langere perioden Slowakije, Tsjechië, Letland, Estland, Litouwen, Roemenië, Moldavië, Hongarije, Polen en Bulgarije.

De dubbelexpositie wordt vrijdag 23 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur geopend in
aanwezigheid van de fotografen. De fotogalerie is gratis toegankelijk.


Foto © Wim Lamboo


Foto © Inge Baauw