Herstructurering GoPro: 200 ontslagen

Herstructurering GoPro: 200 ontslagen

Fabienne Keijzer 461 0
GoPro heeft het zwaar gehad in 2016. De verkoopcijfers vielen tegen, het bedrijf moest zich door een rechtszaak heen worstelen en de grote terugroepactie van de neerstortende Karma drones heeft ook voor financiële problemen gezorgd. Het bedrijf heeft nu een herstructurering aangekondigd.

Herstructurering GoPro: 200 ontslagen

GoPro publiceerde een persbericht dat over de Black Friday verkoopcijfers van de HERO5 ging, de cameraverkopen zouden dit jaar met 35 procent zijn gestegen ten opzichte van 2015. In datzelfde bericht liet het bedrijf echter ook weten dat er een herstructurering zal plaatsvinden. Zo’n 200 vaste werknemers zullen worden ontslagen en dat is vijftien procent van het totale personeel. Ook zal GoPro zijn entertainment-afdeling sluiten samen met een aantal andere afdelingen.

President-directeur Tony Bates treedt af

Tony Bates, de president-directeur van GoPro sinds 2014, heeft ook aangekondigd af te treden. Volgens het bedrijf zullen de kosten voor de herstructurering oplopen tot 33 miljoen dollar, maar de maatregelen zullen het bedrijf in 2017 naar verwachting 650 miljoen besparen. De aandelen van GoPro, die dit jaar ongeveer de helft minder waard zijn geworden, stegen 4,17 procent in waarde na het nieuws. Wellicht trekken de verkoopcijfers nog wat aan met de feestdagen in zicht. Onlangs introduceerde GoPro de Remo: een spraak gestuurde afstandsbediening voor de HERO5. 

Lees ook: Herstructurering bij Nikon: 100 banen op de tocht

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne