'Herontdekking van de Wereld' in vernieuwd Huis Marseille

EleniHoefsloot 1982 0
Op 7 september opent de tentoonstelling 'Herontdekking van de Wereld' in Huis Marseille. De opening gaat tevens gepaard met de opening van het uitgebreide Huis Marseille. De tentoonstelling vindt plaats in de tien nieuwe zalen van het museum.

De tentoonstelling 'Herontdekking van de Wereld' (7 september tot 14 december 2013) toont nieuw werk van enkel Nederlandse fotografen, waaronder Viviane Sassen, Scarlett Hooft Graafland, Popel Coumou, Eddo Hartmann en Hellen van Meene. Deze groep Nederlandse fotograferen laat de artistieke waarde van de fotografie met hun werken zien. Want gaat de fotografie tegenwoordig nog ergens over behalve dat het medium drager is van informatie? Op dit moment is iedereen in staat een foto te maken met digitale camera's, telefoons en iPads. Om deze vraag te beantwoorden hebben de fotografen de nadruk gelegd op kijken, licht, kleur, reflectie en experiment; de kern van het medium fotografie.


Foto © Simon van Til

Wat kunnen we onder andere verwachten tijdens deze tentoonstelling? De foto's van Simon van Til (1985) laten de natuurkundige principes waaruit de wereld bestaat zien. De basiselementen van zijn werken zijn licht, tijd, kleur en reflectie. Elspeth Diederix (1971) en Viviane Sassen (1972) laten de schoonheid van de natuur zien, de kleuren van de tropen en de ervaring van textuur en materie. Scarlet Hooft Graafland (1973) reisde voor haar fotoserie af naar Madagaskar.


Foto © Hellen van Meene

Het naastgelegen pand van Huis Marseille is aan het museum toegevoegd, waardoor het fotografiemuseum nu twee keer zo groot is. De tentoonstelling is dan ook in het nieuwe pand te zien, die plaats biedt aan tien zalen. Kijk hier voor de openingstijden en de routebeschrijving van Huis Marseille in Amsterdam.


Foto © Scarlet Hooft Graafland

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni