Here Are The Young Men - Claire Felicie

Redactie 1689 0
De jongens van de 13e infanteriecompagnie hebben een van de zwaarste opleidingen van de Nederlandse Krijgsmacht achter de rug. Clarie Felicie toont in 'Here Are The Young Men (Nederland - Afghanistan, 2009-2010)' het ware beeld achter deze stoere mannen.

Fotograaf en kunstenaar Claire Felicie bezocht in juni 2010 voor haar fotoproject de jonge mannen van de 13e infanteriecompagnie van het Korps Mariniers in Afghanistan. De soldaten verbleven op de thuisbasis van de mariniers: de Combat Outpost Tabar in Uruzgan.

Vijf jongens van de eenheid zijn dan al gewond geraakt. In april van datzelfde jaar komen twee mariniers van de 13e infanteriecompagnie om het leven als ze op een bermbom rijden.

Onderzoek

Met de serie 'Here are the Youg Men' onderzocht Felicie wie de jonge mannen zijn die voor deze opleiding kiezen en hoe ze een uitzending naar een oorlogsgebied doorstaan. Om hier achter te komen fotografeerde ze de mariniers voor, tijdens en na hun uitzending naar Uruzgan.

Foto's © Claire Felicie - Remon voor tijdens en na zijn uitzending

De tentoonstelling in de Melkweg Galerie is de uitkomst van haar onderzoek, met als centrale vraag of er iets te zien is tussen het gezicht van voor, tijdens en na de uitzending. Fecile toont haar werk in dubbelportretten en drieluiken en met foto's van 'geluksdingetjes' (talismannen) en boodschappen aan geliefden.

Claire Felicie

In 2003 had Felicie haar eerste solo-expositie in de Melkweg Galerie, waarna er nog vele volgden. Naast de expositie was er een deel van het werk op de manifestatie 'Warzone' van het fotofestival Noorderlicht te zien en is het opgenomen in het gelijknamige boek 'Warzone'.

Foto © Claire Felicie - Tuur na een patrouille op Cop Tabar

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie