Henri Cartier-Bresson Award voor Vanessa Winship

Redactie 1191 0
De tweejaarlijkse Henri Cartier-Bresson Award is gewonnen door Britse fotograaf Vanessa Winship. Ze wordt geprezen voor haar, al eerder bekroonde, fotoserie 'Sweet Nothing' en ontvangt een subsidie van 30.000 euro.

De Henri Cartier-Bresson Award is een prijs die creativiteit van fotografen moet stimuleren. De prijswinnaar ontvang dan ook een subsidie van 30.000 euro die is bedoeld voor het uitvoeren van een fotoproject. Winship zal deze geldprijs gebruiken voor haar opkomende project in de Verenigde Staten.

Sweet Nothings

De fotoserie 'Sweet Nothings' laat het beeld van landelijke schoolmeisjes uit de grens­gebieden van  oost-Anatolië zien. De serie bestaat uit ingetogen zwart-wit portretten waarop de Turkse meisjes in schooluniform afwachtend naar de camera kijken. De meisjes zijn ook telkens op een zelfde manier vastgelegd zodat ze allemaal gelijkwaardig aan elkaar zijn.

Prijzen

Winship haar serie 'Sweet Nothings' is al meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo heeft ze  eerder al een World Press Photo-prijs gewonnen en een Sony World Photography Award. Ook een National Portrait Gallery prize en een PhotoEspaña Discoveries Award behoren tot Winships cv.

Schoolmeisje uit het grensgebied van Oost-Anatolië
Dogobuyezit, Irakese, Azerbeidjaanse grens.
© Vanessa Winship / Agence VU

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie