Helmut Newtons beste werk per pagina verkrijgbaar

Redactie 1227 0
Het grootste en duurst geproduceerde boek van de twintigste eeuw wordt uit elkaar gehaald. PAR 31 snijdt alle pagina’s van het boek SUMO van Helmut Newton los en verkoopt ze volgende maand per stuk op het SUMOslachtfest.

SUMO is een uitgave van Taschen en toont het beste werk van de beroemde fotograaf Helmut Newton (1920-2004). De omvang van het boek is enorm: 464 pagina’s van 50 x 70 cm, wat een totaalgewicht van 30 kilo oplevert.  Bijzonder is ook dat de fotograaf alle exemplaren signeerde. Taschen gaf het inmiddels uitverkochte boek in een oplage van tienduizend exemplaren uit, tegen een winkelprijs van  tienduizend euro per boek. Vorig jaar verscheen ter ere van het tien jarige bestaan van het boek een nieuwe oplage die nog steeds verkrijgbaar is. Deze editie heeft een kleiner formaat (26.7 x 37.4 cm) en een aanzienlijk lagere prijs van 99,99 euro.

Slachtfest

De Rotterdamse galerie en fotoboekhandel PAR 31 verkoopt alle pagina’s los voor ongeveer 150 euro per stuk. Elke pagina bevat twee afbeeldingen en wordt geleverd in een bijpassende lijst. De verkoop organiseert de galerie op het zogeheten SUMOslachtfest dat op 10 december 2010 in Rotterdam plaatsvindt. De feestelijke avond is voor iedereen toegankelijk. Als je geïnteresseerd bent in een van de afbeeldingen is het raadzaam om snel te reserveren: de verkoop verloopt in de volgorde van reservering en aankomst.


Taschen maakte een film over hoe zij grootste en duurste boek van de twintigste eeuw maakten.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie