Hello Kitty camera vs. Lomo Instax

Hello Kitty camera vs. Lomo Instax

Nadja Geskus 548 0
Kai Man Wong, voorheen van DigitalRev, en Rita Law gaven elkaar een camera voor Kerstmis. Doel? Een challenge tussen de twee fotografen en camera's. Het leverde een leuke video op.

Cadeau

Kaiman Wong en Rita Law kochten voor elkaar camera's voor Kerstmis. Het idee was om een uitdaging aan te gaan op straat. Omdat ze geen absurd dure camera’s konden aanschaffen, kochten ze iets betaalbaarders voor elkaar, namelijk een Lomo Instax en Fujifilm Instax Hello Kitty camera. Toen ze de camera's uiteindelijk hadden zijn ze de straat op gegaan om te kijken hoe het fotograferen met deze twee camera's bevalt!

Lees ook: Kai Man Wong weg bij DigitalRev TV

Hello Kitty camera vs. Lomo Instax

Film

Hoewel de camera’s qua prijs goed te doen waren, was de film dat niet. Het is ook amper te vinden. Maar na goed speurwerk konden ze dan toch aan de slag. Wong schoot zijn foto’s op zwart/wit film en Law fotografeerde in kleur.

Hello Kitty camera vs. Lomo Instax

Maar fotograferen met een goedkope camera blijkt toch niet zonder problemen gepaard te gaan. Zo bleek de diafragma-opening van de Hello Kitty camera was niet klein genoeg te krijgen. Het resultaat was een aantal flink overbelichte foto's. 

Het resultaat van de challenge kun je bekijken in de onderstaande video.

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja