Helder inzicht

Redactie 529 0
Heldere inzichten kunnen heel nuttig zijn. Ze kunnen oplossingen bieden, nieuwe kansen en gedragsveranderingen teweegbrengen. ’t Is daarom maar goed dat ze er zijn, de heldere inzichten.

Maar zo ook met de fotografie. Wie zegt dat dit mijn lust en mijn leven zou moeten zijn? Dat ik door te fotograferen mijzelf het beste kan uiten? Voor hetzelfde geld vind ik veel meer artistieke bevrediging wanneer ik mij op het kantklossen stort. Ik weet het niet, want ik heb het nog nooit geprobeerd! Misschien kan ik mijn creatieve ei wel veel meer in bijvoorbeeld potten bakken kwijt.

‘Misschien kan ik mijn creatieve ei wel veel meer in bijvoorbeeld potten bakken kwijt.’

Ik droomde die nacht dat ik werkelijk de fotografie voor het bakken van potten had verruild. Als een dolle zat ik pot na pot te bakken, steeds maar weer proberend om de perfecte pot te draaien. Eigenlijk exact als het streven naar de perfecte foto toen ik nog de fotografie als creatieve uiting gebruikte.

Badend in het zweet werd ik wakker. Gelukkig, constateerde ik opgelucht, aan mijn handen kleeft geen klei. Ik sprong uit bed, liep naar mijn kantoor, opende daar de kast en zag dat de Contax 645 geduldig op mij wachtte…

De mooiste camera ooit gemaakt! Heldere inzichten? Ze hoeven niet van mij…

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie