Hasselblad zet werk 110 potentiële Masters online

Redactie 1291 0
Uit meer dan 2500 inzendingen heeft een interne jury bij Hasselblad 110 finalisten voor hun Masters-competitie uitgekozen. Hun werk staat nu online om door iedereen beoordeeld te worden. Volgens de jury is de kwaliteit wederom hoger dan voorgaande jaren.

'Het is zelfs voor de beste fotograaf moeilijker dan ooit om zich te kwalificeren voor de finale', aldus Christian Nørgaard van Hasselblad. 'En voor de jury nog moeilijker om uit al het uitzonderlijke werk 110 finalisten te kiezen.' Met name fotografen uit Zuid-Amerika, India, China, de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn goed vertegenwoordigd, wat volgens Nørgaard er op wijst dat de competitie verder reikt dan ooit tevoren.

Nieuw categorie

Met de komst van de nieuwe categorie 'wildlife' is het aantal nominaties dus gestegen tot 110; tien fotografen per categorie. Naast wildlife zijn dat ook architecture, editorial, fashion/beauty, fine art, general photography, nature/landscape, portrait, products, wedding/social en up-and-coming. Alleen voor die laatste categorie waren er al 1300 inzendingen.

Beoordelen

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de Masters wordt het publiek uitgenodigd de genomineerden te beoordelen. Je moet je daarvoor wel even registreren, zonder  dat te doen is het alleen mogelijk de foto's te bekijken. Stemmen op de foto's kan vanaf begin deze maand tot 31 oktober en vormt volgens de organisatie een belangrijk onderdeel van het proces. Naast het werk van de finalisten is vanaf 14 februari ook het werk van de driehonderd halve finalisten op een speciale website van Hasselblad te bewonderen.

Hasselblad Masters Book

Uiteindelijk zullen er elf winnaars gekozen worden, één uit iedere categorie. Zij winnen een set met Hasselblad-apparatuur om mee te werken aan hun Masters-project. Eenmaal afgerond zullen deze projecten internationaal tentoongesteld en gepubliceerd worden in de derde editie van het Masters Book in 2012.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie