'Best of the Best-award' voor X1D

Hasselblad X1D wint Red Dot design-award

Redactie DIGIFO... 766 0
Zojuist is bekend geworden dat Hasselblad met de X1D-50c de Red Dot Design Best of the Best-award in de wacht heeft gesleept. Deze mirrorless middenformaatcamera heeft volgens de jury een iconisch ontwerp, levert uitstekende kwaliteit en beschikt over Scandinavische verstandigheid.

De 'Best of the Best-award' van Red Dot is één van de meest gerenommeerde design-prijzen ter wereld en de winnaar wordt gekozen door een 40-koppige jury bestaande uit ontwerpers, professoren en journalisten die zich over elk detail buigen en elk ontwerp tot in de puntjes testen. Dit jaar kreeg de jury meer dan 5.500 producten om onder de loep te nemen en aan het eind van het beraad ging de Hasselblad er met de eerste prijs vandoor.HasselbladLees ook: Eerste testfoto's Hasselblad X1D

Hasselblad X1D

Vorig jaar introduceerde Hasselblad de eerste mirroless middenformaatcamera ter wereld waardoor middenformaatfotografie opeens toegankelijk werd voor iedere professional en serieuze amateur. Met deze camera weet Hasselblad een grote sensor in een compact toestel te stoppen zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit en mogelijkheden.

Dat de X1D een gouden greep is voor Hasselblad bleek wel uit het succes van deze camera, de eerste exemplaren waren binnen de korste keren uitverkocht.

Kijk voor meer informatie op de website van Hasselblad en importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie