Hasselblad voorziet H5D-50c van wifi

Julian 1364 0
De Hasselblad H5D-50c is voortaan ook te koop in een uitvoering met wifi. Heb je de 50-megapixel middenformaatcamera al in je tas zitten, dan kun je tijdelijk voor 500 euro je exemplaar laten upgraden met een wifi-module.

Met de Hasselblad H5D-50c 'with Wi-Fi' kun je een verbinding maken met de Hasselblad Phocus Mobile-software op je iPhone of iPad. Deze app geeft je volledige controle over de camera en stelt je in staat om door de gemaakte foto's te bladeren.

De wifi-uitvoering van de H5D-50c is hardwarematig gelijk aan de camera die begin 2014 geïntroduceerd werd. Het toestel beschikt over een 50-megapixel cmos-sensor (44x33mm) met iso-bereik van 100 tot 6400.

Hasselblad voorziet de vernieuwde camera wel van een aantal verbeteringen. Zo is het nu mogelijk om met live view te werken, ook als de camera niet is verbonden met een computer. De opnamesnelheid is verhoogd naar 50 foto's per minuut en de langste sluitertijd gaat naar 34 minuten, zonder dat er daarna een 'black exposure' gemaakt hoeft te worden.

Ook kun je nu filmmagazines gebruiken op de H5D-50c en kan de ingebouwde elektronische waterpas gebruikt worden als je 'tethered' fotografeert met het toestel. Tot slot zijn de iso- en witbalans-instellingen nu zichtbaar in de zoeker.

Upgrade

Eigenaren van de Hasselblad H5D-50c kunnen hun camera voor 500 euro laten voorzien van wifi-functionaliteit. De upgrade is mogelijk in de periode van januari tot maart 2015.

Hasselblad H5D-50c