Hasselblad stelt nieuwe Chief Marketing Officer aan

Julian 1086 2
Hasselblad krijgt een nieuwe Chief Marketing Officer. Johan Ahlén is per 12 oktober als CMO verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten van het merk. Ahlén werkte eerder als brand-, marketing- en sales-expert bij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS.

Johan Ahlen - Hasselblad CMOIn januari 2015 werd de Nederlander Perry Oosting aangesteld als nieuwe CEO van Hasselblad. Per 12 oktober heeft het cameramerk ook een nieuwe CMO, schrijft Hasselblad in een persbericht.

De Zweed Johan Ahlén is vanaf dan verantwoordelijk voor de marketingstrategie van Hasselblad. Hij brengt twintig jaar ervaring met zich mee, die deed hij op bij Scandinavian Airlines.

In een interview met dpreview maakte Perry Oosting onlangs bekend dat Hasselblad stopt met het ombouwen van Sony-camera's. Toestellen zoals de Lunar en Stellar zijn daarmee verleden tijd. Het merk zal zich weer focussen op digitale middenformaatcamera's, maar blijft zoeken naar nieuwe markten om aan te boren.afbeelding van jodoti

Misschien een mogelijkheid om samenwerking en een opleving van Zenza Bronica te zoeken.

afbeelding van Jaco van Lith

Hasselblad houd je bij je leest. Je bent je klanten uit 1965 vergeten, je hebt ze in de steek gelaten! Fotografen willen gereedschap en geen mode artikelen.