Hasselblad Stellar Special Editions zijn nóg specialer

Julian 3463 4
Is de 'gewone' Hasselblad Stellar nog niet speciaal genoeg naar jouw smaak? Dan heeft Hasselblad nu de oplossing: de Hasselblad Stellar Special Edition, in maar liefst drie verschillende uitvoeringen, met een nog hoger prijskaartje.

Na de Hasselblad Lunar (gebaseerd op de Sony NEX-7) kwam Hasselblad met de Stellar. Hoewel deze compactcamera al behoorlijk uitbundig oogt, kan het voor sommigen niet speciaal genoeg zijn. Dat moet Hasselblad gedacht hebben althans, want de fabrikant komt met drie speciale uitvoeringen van de Stellar.

Hasselblad Stellar Special Edition

Je hebt keuze uit zwart, wit of oranje. De grips zijn uitgevoerd in 'carbon fibre', 'padouk' of 'wenge wood'. De Stellar Special Editions zijn bovendien uitgerust met een leren tasje in zwart of wit en speciale schouder- en polsbandjes. Al dat 'moois' kost je 2375 euro. De 'gewone' Hasselblad Stellar heeft een prijskaartje van 1480 euro. In beide gevallen is dat overigens exclusief btw.

Hasselblad Stellar Special Edition

Gaat het je duizelen bij het zien van het ontwerp en het prijskaartje, dan kun je nog altijd voor de Sony RX100 kiezen. Technisch gaat het immers om dezelfde camera. Sony bracht inmiddels een opvolger uit in de vorm van de RX100 II, de Stellar is gebaseerd op het eerste model.

Hasselblad Stellar Special Edition

afbeelding van dutch

Zielig voor Hasselblad dat ze zelf geen geavanceerde camera's kunnen maken :)

afbeelding van Ed

Dat is verdorie een duur "H" logo!

afbeelding van Martijn_sch

Dit slaat echt nergens meer op... De RX100 is nu te koop voor 499 euro en Hassie maakt een versie die 2875 euro (in de btw) kost! Bizar...

afbeelding van RH Boks

Hasselblad lees Fuji maakt eigenlijk geen camera's meer, de H serie wordt door Fuji gemaakt en is een goed proffesioneel systeem. De prijsstelling is aan de hoge kant gezien de daling in productie kosten van sensors.
Net als Leica verzinnen ze de gekste dingen om toch nog geld te genereren. De vraag blijft waarom maken ze niet samen met Fuji een Mirorless systeem met een grote sensor ( 2x FF of groter) beiden hebben enorme ervaring en dan maken ze iets waar de prof en semi-prof echt iets mee kan. Voor de duidelijkheid ik gebruikte hasselblad 500 en Nikon en momenteel alleen nog Nikon. Ik ben dus niet anti Hasselblad maar anti gekkigheid waar niemand op wacht in ieder geval geen fotograaf.