Hasselblad opent eerste eigen winkel in Tokio

Julian 1378 0
Camerafabrikant Hasselblad opent op 14 september haar eerste eigen winkel in Tokio. In de winkel kun je de nieuwste camera's, waaronder de professionele H5D en de consumentenmodellen Lunar en Stellar bekijken.

Volgens Hasselblad CEO Dr. Larry Hansen is de opening van de winkel een nieuwe stap van de nieuwe richting die het bedrijf insloeg met de introductie van 'consumentencamera's' als de Lunar en Stellar. Met deze modellen, die gebaseerd zijn op Sony-camera's, wil de fabrikant haar toestellen bij een breder publiek aan de man brengen.

Hasselblad

Naast de nieuwste producten stelt Hasselblad klassieke camera's tentoon van het V-systeem en kun je camera's die door de NASA gebruikt werden bewonderen. In de winkel zijn niet alleen camera's te zien, maar worden ook foto's tentoongesteld. Bij de opening is het werk van Norman Parkinson (1913-1990) te zien.

Daarnaast is de winkel uitgerust met een complete fotostudio en een 'creatieve ruimte' voor fotografen. Aan de persfoto's te zien kun je in de winkel ook terecht voor een potje tafelvoetbal.

Hasselblad tafelvoetbal

De winkel is gevestigd in het Harajuku-district, vlakbij het kantoor van Hasselblad Japan en in de buurt van diverse 'trendy fashion boutiques', aldus het persbericht.