Hasselblad opent designcentrum in Italië

Julian 3073 0
Luca Alessandrini, de ontwerper van de Hasselblad Lunar, kan voortaan in eigen land zijn werkzaamheden voor de Zweedse camerafabrikant uitvoeren. Hasselblad opent vlakbij Venetië een designcentrum voor de nieuwe productlijn.

Op de Photokina verraste Hasselblad vriend en vijand met de Lunar. De Italiaanse ontwerper Luca Alessandrini tekende voor het design van de omgetoverde Sony NEX-7. Hasselblad maakt nu bekend een designstudio te openen in het thuisland van de ontwerper.

Alessandrini zal aan het hoofd staan van de designstudio. Op de tekentafels zal gewerkt worden aan de producten die bij Hasselblads nieuwe strategie horen: een bredere markt aanspreken, met luxe producten die op de consument gericht zijn.

Hasselblad

Volgens het persbericht ligt de studio vlakbij de Italiaanse mode-industrie, in een regio waar ook ontwerpers van high-tech apparaten zoals horloges, luxeauto's en ruimtevaartindustrie zich gevestigd hebben.

Momenteel wordt er waarschijnlijk hard gewerkt aan Hasselblad's uitvoering van de Sony RX100. Officieel heeft de fabrikant nog niet gezegd dat ook die Sony een metamorfose zal ondergaan en als Hasselblad op de markt komt, maar een schets die we op de Photokina zagen liet weinig te raden over.

Hasselblad RX100

Dslr en accessoires

Naast de 'Hasselblad RX100' zal in Italië ook gewerkt worden aan een spiegelreflex (mogelijk een variant op de A99) en accessoires zoals tassen en statieven.