Hasselblad Masters 2009-2010

Redactie 1305 0
Met het werk van tien Hasselblad Masters haalt de Woerdense Fotogalerie ‘In de Gewelven’ een wereldwijde primeur in huis. Van 5 september tot 5 december zijn de foto’s voor het eerst te zien in de kelders van Kasteel Woerden.

De tien exposerende fotografen zijn afkomstig uit alle windstreken en drongen door tot de jaarlijkse Masters of Photography Awards. Het werk van Hasselblad Masters staat wereldwijd bekend als prestigieus, vernieuwend en kwalitatief het hoogst haalbare.

H4D

Alle fotografen zijn ingedeeld in categorieën, maar fotografeerden met een gezamenlijk thema, dit jaar ‘emotion’. Naast indringende portretten en betoverende landschappen levert dit volgens de galerie ook veel vrije en innovatieve fotografie op. De foto’s zijn immers geschoten met het nieuwste pronkstuk van Hasselblad, de H4D.

Anton Corbijn

Jaarlijks kan Hasselblad op duizenden inzendingen rekenen, waarvan er honderd de finale bereiken. Een internationale jury, met onder meer de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn, beoordeeld alle inzendingen op creativiteit, compositie, concept en technische vaardigheden. De winnaars mogen zich vervolgens een jaar lang Hasselblad Master noemen en krijgen van Hasselblad beschikking over hun apparatuur.

Foto © Mark Holthuzen

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie