Hasselblad Master Award winnaars 2008

Redactie 480 0
Hasselblad, fabrikant van high-end camerasystemen, heeft de winnaars van de Hasselblad Master Awards 2008 bekend gemaakt. In tien categorie

1700 fotografen zonden afgelopen jaar hun werk in voor de Hasselblad Master Awards. Met 10 foto's per inzender had de jury keuze uit 17000 professionele foto's. De fotografen werden beoordeeld op hun fotografische kunsten, creativiteit, compositie, conceptuele sterkte en technische kwaliteiten. De winnende fotografen werden gekozen door een vijfkoppige internationale jury.

De tien winnaars mogen elk vier maanden gratis gebruik maken van een Hasselblad H3DII camera (een 39-megapixel digitale middenformaatcamera, met een adviesprijs van $43995) Tijdens deze periode zullen ze de H3DII gebruiken om foto's te maken die later gebundeld zullen worden in een uniek fotoboek, wat in september 2008 op de Photokina gelanceerd zal worden. Het boek met het thema 'passie' zal later te koop zijn voor ongeveer 60 euro.

In februari 2008 verschijnt meer informatie over de Hasselblad Master Awards 2009 op de website van Hasselblad. Volgend jaar zal de jury tweemaal zo groot zijn en onder andere internationaal gerenommeerde fotografen bevatten.

Klik hier om de lijst met winnaars te bekijken

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie