Hasselblad kondigt CFV-39 digiback aan

Julian 912 0
Hasselblad komt met een nieuwe digitale achterwand voor haar middenformaatcamera’s in de klassieke V-serie. De digiback krijgt een 39-megapixelsensor van 36.7 x 49.0 mm, wat overeenkomt met een cropfactor van 1.1x.

Met de nieuwe digiback tover je de klassieke analoge Hasselblad camera’s eenvoudig om tot een digitaal werkpaard, aldus de fabrikant. De gebruikte CCD-sensor is twee keer zo groot als een full-frame sensor in een dslr. Je hebt de keuze uit twee opnamestanden. De hoogste resolutie haal je bij 4:3-verhouding. In het vierkante 1:1-formaat produceert de Hasselblad CFV-39 foto’s met 29 megapixels. Het iso-bereik loopt van 50 tot 800 en de 16-bits raw-bestanden zijn bij gebruik van Hasselblad’s ‘lossless’ gecomprimeerde 3FR-formaat zo’n 50 MB groot.


De achterwand wordt gebundeld met de nieuwe Phocus software (Mac en Windows). De raw-converter krijgt nieuwe mogelijkheden voor het corrigeren van chromatische aberratie, vertekening en vignettering bij gebruik van Carl Zeiss-objectieven.

Een pdf-bestand met uitgebreide informatie en specificaties over de Hasselblad CFV-39 en de nieuwe Phocus software vind je op de website van de fabrikant. De verschijningsdatum en adviesprijs zijn nog niet bekend.