‘Hasselblad komt met antwoord op Leica S2’

Julian 523 0
Hasselblad komt waarschijnlijk toch met een nieuwe camera. Eerder verscheen een klok op de Hasselblad-website die aftelt naar 1 februari, maar een productintroductie volgt waarschijnlijk op 10 februari.

Uit opmerkingen onder de klok die aftelt naar 1 februari was op te maken dat op die datum geen nieuwe camera geïntroduceerd zal worden. Waarschijnlijk komt Hasselblad op die dag met een online portfoliowebsite voor fotografen. 

Toch lijkt het daar niet bij te blijven. In de Spaanse media is een nieuwe uitnodiging verschenen waaruit op te maken valt dat Hasselblad op 1 februari een nieuwe teaser­campagne start. Even later zou er een daadwerkelijk productintroductie volgen, waarschijnlijk op 10 februari.

De Spaanse uitnodiging hint naar een ‘nieuwe baby’ van Hasselblad en spreekt over een nieuwe generatie. Het lijkt er dan ook op dat de Zweedse camerafabrikant met iets nieuws komt, geen traditionele middenformaatcamera.

Hasselblad zou een gat zien tussen de huidige dslr’s en middenformaatcamera’s. Iets waar Leica eerder op insprong met de S2. Volgens het Spaanse DSLR Magazine speculeerde Hasselblad in 2006 al over een nieuw systeem en werd er een afbeelding van een nieuw cameraconcept getoond.