Eerste macro-objectief vanaf juni beschikbaar

Hasselblad komt met 4 nieuwe objectieven voor X1D

Redactie DIGIFO... 764 0
Hasselblad heeft aangekondigd met vier nieuwe objectieven voor de langverwachte mirrorless middenformaatcamera X1D op de markt te komen. In juni komt het bedrijf met een 120mm macro-objectief en later dit jaar moeten daar een 35-75mm-, een 65mm- en een 22mm-objectief bijkomen.

Het eerste nieuwe objectief dat zal verschijnen is het XCD 120mm f/3.5 macro-objectief. Hasselblad laat weten dat dit objectief, net als de andere objectieven in de XCD-reeks, beschikt over een geïntegreerde centrale sluiter waardoor flitssynchronisatie tot 1/2000 seconde mogelijk wordt.

De overige objectieven die dit jaar moeten verschijnen zijn de XCD 35-75mm zoom-, XCD 65mm- en het XCD22mm groothoekobjectief. Hassleblad laat weten later meer informatie over deze objectieven beschikbaar te maken. De aankondiging van het XCD 35-75mm objectief is opvallend te noemen, omdat Hasselblad eerder liet weten geen zoom-objectief voor het nieuwe systeem te ontwikkelen omdat het 'theoretisch vrijwel onmogelijk is om een praktisch en compact zoom-objectief te ontwikkelen voor een middenformaatcamera die zo draagbaar is'.Hasselblad XCDLees ook: Wereldprimeur voor Hasselblad
Lees ook: Zoomobjectief voor Hasselblad X1D zeer onwaarschijnlijk

Hasselblad X1D

In juni vorig jaar introduceerde Hasselblad de X1D, de eerste mirroless middenformaatcamera. Deze compacte camera is uitgerust met een grote sensor met 50MP en weegt slechts 725 gram. Het animo voor deze nieuwe camera was zeer groot en Hasselblad heeft zoveel pre-orders binnengekregen dat het verspreiden van de X1D wat vertraging op liep. De eerste exemplaren zijn ondertussen verstuurd, dus het zal niet lang meer duren voor de eerste exemplaren in de winkels te vinden zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Hasselblad of importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie