Hasselblad + Sony RX100 II = Stellar II

Hasselblad introduceert Stellar II, gebaseerd op Sony RX100 II

Julian 3046 3
In 2013 lanceerde Hasselblad de Stellar. Een compactcamera gebaseerd op de Sony RX100. Sony had inmiddels echter al de RX100 II op de markt gebracht. De geschiedenis herhaalt zich: nu Sony de RX100 III in het assortiment heeft, komt Hasselblad met de Stellar II, gebaseerd op de RX100 II.

In 2012 introduceerde Hasselblad een nieuwe lijn 'luxe' camera's. De fabrikant gebruikt hardware van Sony en voorziet de toestellen van een zeer opvallende behuizing. Zo maakte Hasselblad de Lunar op basis van de Sony NEX-7, de Stellar op basis van de RX100 en de HV, op basis van de A99.

Hasselblad Stellar II

Nu introduceert Hasselblad de Stellar II. Zoals we al aanhaalden is de camera gebaseerd op de Sony RX100 II. Het nieuwe model profiteert dus niet van de vernieuwingen en verbeteringen die Sony doorvoerde in de RX100 III. Je hebt keuze uit vier varianten: olive, walnut, padouk en carbon fiber. De Hasselblad Stellar kost 1650 euro.

Hasselblad Stellar II

Special Editions?

Het zou ons niets verbazen als er later nog 'special editions' van de Hasselblad Stellar II volgen. Voor wie de 'gewone' Hasselblad Stellar nog niet speciaal genoeg was, introduceerde Hasselblad immers ook de Stellar Special Editions.

Hasselblad sluit ontwerpcentrum

Onlangs werd bekend dat Hasselblad een design center in Italië sluit. Op deze locatie zouden de behuizingen voor de omgebouwde Sony-camera's ontworpen worden. Volgens Hasselblad heeft het sluiten van het ontwerpcentrum echter geen invloed op het verschijnen van nieuwe camera's.

afbeelding van RHBoks

Mooie camera voor verzamelaars en liefhebbers van bling bling, maar niet voor fotografen.

afbeelding van Henri

Hm, dat maffe houten handgreepje samen met het champagne-kleurtje kosten je dus € 1125 plus het feit dat je een overjarig uitloopmodel in huis haalt.
Zielige vertoning.......

afbeelding van Jaco van Lith

Om je dood te schamen als je met zo'n ding over straat gaat of in de studio gebruikt. Zoek de advertentie uit 1967 van de 500C eens op. Hasselblad was een camera-merk;toen was er niets anders? Jaco van Lith.