Hasselblad introduceert nieuwe Phocus-software

Redactie 2559 0
Naast een verbeterde versie van het bewerkingspakket Phocus, introduceert Hasselblad ook twee nieuwe programma's: Phocus Quick en Phocus Mobile. Net als de update naar versie 2.6 is Phocus Quick per direct te downloaden, de mobiele versie volgt in maart.

Met de lancering van de nieuwe software wil Hasselblad de workflow van haar gebruikers bevorderen en ze meer flexibiliteit geven. Daarmee beginnen ze met de introductie van Phocus versie 2.6. Door de verbeteringen krijg je beschikking over opties als een 'Dust Removal Tool', 'Star Rating and Filtering' en een snellere 'multi-shot viewer'. Daarnaast is de kwaliteit op lage resolutie verbeterd en ondersteunt de Windows-versie nu ook tiff en jpeg-bestanden.

Phocus Quick

Phocus Quick is de nieuwe 'semi-automatische' raw-converter van Hasselblad, die gebruikt maakt van de 'core'-techniek van de volledige versie van Phocus. Met de applicatie kunnen foto's ingeladen en geconverteerd worden, waarna deze zowel als raw-kopie en als jpeg-bestand worden opgeslagen.

Phocus Mobile

Mobiele gebruikers moeten nog tot maart wachten op de Phocus Mobile-app. Deze komt beschikbaar de iPad en iPhone en verbindt draadloos met een Mac, waardoor je op afstand door je foto's uit je Phocus 2.6 bibliotheek kunt bladeren. Ook wordt het mogelijk je aangesloten Hasselblad H4D op afstand met je iPad of iPhone te besturen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie