Hasselblad introduceert H3DII-50 Multi-Shot

Julian 545 0
De H4D-serie is al aangekondigd, toch brengt Hasselblad nog een camera in de H3DII-serie op de markt. Het gaat om een Multi-Shot variant van de H3DII-50. De camera gaat 22.995 euro kosten.

In Multi-Shot-modus schiet de camera vier beelden achter elkaar. Elk beeld wordt één pixel verschoven, zodat elke fotodiode volledige kleurinformatie vast kan leggen. Hierdoor is geen Bayer-filter nodig, met hogere resolutie, betere kleurweergave en moirévrije beelden als gevolg. Gezien een opname uit meerdere beelden bestaat is de techniek alleen geschikt voor stillevens.

In de praktijk wordt het Multi-Shot systeem bijvoorbeeld gebruikt door musea om reproducties te maken. Op de Hasselblad-website lees je hoe ze dat doen in Tate en in het
Metropolitan Museum of Art.

Eerder bracht Hasselblad al een Multi-Shot versie van de H3DII-39 op de markt. Nu is ook de 50-megapixel camera verkrijgbaar in zo’n uitvoering. Je zit niet vast aan de MS-optie, je kunt deze ook uitschakelen. Los gaat de camera 22.995 euro kosten. Daarnaast komen er inruilkortingen voor bezitters van digitale middenformaatcamera’s.