Hasselblad H4X komt zonder digiback

jesse kraal 2542 2
De H4D-serie van Hasselblad is de keuze van veel professionele studiofotografen. De camera komt in verschillende uitvoeringen, waarbij het verschil zit in de digitale achterwand. Er verschijnt nu ook een versie zonder meegeleverde digiback.

Een voortijdig gepubliceerde internetpagina laat zien dat Hasselbad komt met de H4X. Kun je tot op heden enkel een H4-camera kopen in combinatie met een digitale achterwand, binnenkort kun je ook enkel een body aanschaffen.

Keuzevrijheid

Dit geeft je niet alleen de vrijheid om achterwanden van andere merken te gebruiken, je kunt er ook voor kiezen om je H4X enkel met de HM 16-32-filmachterwand uit te rusten. De H4X is verder gelijk aan de body's van de andere H4-serie camera's en profiteert dus ook van de True Focus-techniek voor een precieze scherpstelling.

Korting bij inruil

Een losse verkoopprijs is nog niet bekend, wel kun je je oude Hasselblad body inruilen op de H4X en dan krijg je de camera mee voor 3,995 euro.

Hasselblad H4X

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Haha, wat een prachtige naam..

afbeelding van Roel Nederveen

En haha!, wat een mop zeg. Enige jaren geleden toonde Hasselblad zich uitermate arrogant door van de ene op de andere dag third party digital backs niet langer te ondersteunen met het uitbrengen van de H3D. Leuker nog, ze brachten zelfs een 28 mm lens uit die uitsluitend op de H3D werkt: "Zoek het maar uit, PhaseOne-, Leaf- en andere gebruikers!" Het was buigen of barsten. Zou Hasselblad nou een superieure back op de H3D hebben geklust, dan kan ik me die arrogantie nog voorstellen, maar de camerabouwer ging met hun matige back onderuit, leverde markt in en haalt nu met de H4X bakzeil. Niet erg en begrijpelijk maar plaats dan niet de volgende tekst in je reclamepraatje:
"Darwin heeft ooit gezegd: “Niet de sterkste overleeft, maar degene die zich voortdurend weet aan te passen.” Bij Hasselblad doen ze hard hun best om te laten zien dat beide mogelijk is – sterk zijn én jezelf voortdurend aanpassen. Dat zie je aan de H4X." Hmm, nou ja; gelukkig past nu weer gewoon mijn PhaseOne back erop en kan ik die 28mm alsnog aanschaffen.