Hasselblad en DJI komen met speciaal luchtfotografieplatform

Hasselblad en DJI komen met speciaal luchtfotografieplatform

Jasper van Bladel 1543 0
Hasselblad en DJI komen met een speciaal luchtfotografieplatform, bestaande uit de Hasselblad A5D en de DJI M600. Volgens beide merken biedt het nieuwe platform alles waar de professionele luchtbeeldenmaker om vraagt.

Beide fabrikanten zijn erg enthousiast over het feit dat ze de twee producten kunnen combineren. Perry Oosting, de baas van het Zweedse Hasselblad: 'Het combineren van de beste optische prestaties in luchtfotografie en het meest krachtige drone-platform op de markt is een natuurlijke ontwikkeling voor beide merken. We zijn erg blij om deze twee mooie producten samen te voegen en het luchtfotografieplatform  aan te kunnen bieden aan fotografen, onderzoekers en kaartenmakers.’

A5D

De Hasselblad A5D is speciaal ontwikkeld voor luchtfotografie. De camera bezit een 50mm objectief en is onderdeel van de 'special applications' lijn van Hasselblad en is specifiek gemaakt om onder een vliegtuig te hangen. Om de camera zo kein mogelijk te maken, heeft deze geen zoeker. Een verstevigd harnas gaat speling en onbedoelde bewegingen tegen. Daarnaast moet het ontwerp, zonder bewegende onderdelen, zorgen voor trillingsvrije beelden.

Hasselblad levert de A5D met 40-, 50- of 60-megapixelsensoren. De 40- en 60-megapixelsensoren zijn van het type ccd, de 50-megapixelsensor is een cmos. Hasselblad belooft tot veertien stops aan dynamisch bereik.

Drone

De DJI M600 is een drone die speciaal gemaakt is voor professionele filmmakers. De drone kan een gewicht van zes kilo dragen en kan ongeveer twintig minuten in de lucht blijven.
Samenwerking

Onlangs heeft drone-fabrikant DJI een aandeel genomen in de legendarische camerabouwer Hasselblad. Het platform is de eerste vrucht uit de samenwerking tussen de twee bedrijven. Een logische stap en waarschijnlijk is dit ook niet de laatste samenwerking die we gaan zien tussen DJI en Hasselblad.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper