Harley Weir exposeert in Foam

Harley Weir exposeert in Foam

Jasper van Bladel 499 0
Ze zit dicht op de huid van haar onderwerpen, waardoor het werk van Weir in iedere context gekenmerkt wordt door haar intieme benadering, of het nu in een grensgebied van een politiek beladen gebied is, of in een kamer met een model.

De titel van de tentoonstelling refereert aan de grenzen die Harley Weir in haar werk juist doet verdwijnen. Maar zelfs al overschrijdt ze de grenzen die mensen gewoonlijk, op zowel persoonlijk als politiek niveau uit elkaar houden, ze is er nooit op uit om daar in haar werk een oordeel over te vellen. De tentoonstelling luidt dan ook als een visueel gedicht, open voor interpretatie. 

Opening

De tentoonstelling wordt op donderdag 15 december 2016 geopend, in aanwezigheid van de kunstenaar. Je bent welkom vanaf 17.30 uur.

Weir

Harley Weir studeerde in 2010 af aan Central Saint Martins (Londen) in de studierichting Beeldende Kunst. Via haar Tumblr-pagina werd ze opgepikt door de mode-industrie: sinds haar doorbraak in 2014 vervaardigde ze opdrachten voor AnOther Magazine, i-D, Pop Magazine, Dazed & Confused en schoot ze campagnes voor gerenommeerde modehuizen als Maison Martin Margiela en Calvin Klein.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper