Hans Withoos - Nocturnal Delight

Redactie 1668 0
‘Nocturnal Delight’ is de nieuwste serie van de Nederlandse mode- en reclamefotograaf Hans Withoos. De foto’s weerspiegelen zijn fantasie, gecombineerd met de dagelijkse werkelijkheid, de glitter en glamour van de happy few, vol erotiek en spanning.

De foto’s van ‘Nocturnal Delight’ zijn gemaakt in de nacht of rond zonsop- en ondergang in steden als Amsterdam, Antwerpen, Marrakesh, New York, Parijs, Rotterdam en Venetië. Iedere foto vertelt een verhaal, een gedachte van Hans Withoos. Er zijn altijd veel details van de nachtelijke locaties te zien. Hierdoor voelt de kijker zich een voyeur bij een spannende, veelal erotisch beladen gebeurtenis, die de kijker overigens veel ruimte laat voor eigen interpretatie.

Zeven hoofdzonden

Voor ‘Nocturnal Delight’ liet Hans Withoos zich inspireren door de zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, wellust, nijd, gulzigheid, wraak en luiheid. Als fotograaf legt hij graag mooie, markante mensen op een verrassende, onconventionele wijze vast. Met zijn foto’s wil Withoos provoceren, vragen stellen en mensen aan het denken zetten. De serie omvat zestig foto’s, waarvan in eigen beheer ook een boek is uitgegeven. In juli is de expositie onderdeel van het Downtown-programma van de Amsterdam International Fashion Week.


Hans Withoos

Hans Withoos (1962) is een bevlogen fotograaf. Hij werkt in opdracht veelal samen met Jolanda Cats, vanuit hun studio in Rotterdam. Het duo heeft een specialisatie in fashion, lifestyle en architectuur. Het vrije werk van Hans Withoos kenmerkt zich door kleurrijke, fantasierijke beelden met een bizarre esthetiek en een ongekende styling. Zijn werk is te zien in galeries en op beurzen in Nederland en Amerika.

Foto's © Hans Withoos

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie