Hans Aarsman nieuwe gastschrijver Universiteit Groningen

Jasper van Bladel 2285 0
Fotodetective Hans Aarsman wordt gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf september gaat hij met de studenten in gesprek over fotografie, observeren, kijken en schrijven. Ook verzorgt hij een aantal openbare bijeenkomsten.

We kennen oud-fotograaf Hans Aarsman als iemand die een totaal ander licht op fotografie werpt. Of het nou in de krant of op televisie is, hij observeert, kijkt en komt dan tot verrassende conclusies. Of zoals de Rijksuniversiteit Groningen het zegt: Als een soort detective analyseert Hans Aarsman met behulp van foto’s de wereld om zich heen met een onbevangen blik.' Hij noemt zichzelf natuurlijk niet voor niets fotodetective.


Fotodetective Hans Aarsman

Grote namen

Vanaf september is gastschrijver Aarsman in Groningen te vinden als hij een geselecteerde groep studenten van de Rijksuniversiteit Groningen lesgeeft over kijken, schrijven en observeren. Sinds 1986 is er elk jaar een gastschrijver verbonden aan de universiteit. In het verleden waren dat onder andere Bernlef, Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Doeschka Meijsing en Arthur Japin.

Openbare bijeenkomsten

Naast de gastcolleges leidt Aarsman ook een aantal openbare bijeenkomsten in de aula van het Academiegebouw van de RUG. Die openbare bijeenkomsten zijn op 24 september en op 1, 8 en 15 oktober.

De Aarsman Projectie

Waarschijnlijk heeft Aarsman er geen enkele moeite mee om de studenten een boeiend lesprogramma te bieden. Vanaf oktober gaat hij het land weer rond met 'De Aarsman Projectie', die gaat over kijken, zien en luisteren. We schreven eerder een verslag over deze voorstelling.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper