Hanne van der Velde – Straatportretten

Redactie 1317 0
In de rubriek Exposure laten we fotografen aan het woord over hun beste werk. Hanne van der Velde vertelt over zijn straatprotretten uit Polen, waarmee hij de derde prijs won van de Fotogram Trofee.

Hanne van der Velde

"Na het afronden van mijn studie wil ik veel gaan reizen. Het zou een jeugddroom zijn als ik mijn brood kon verdienen met het maken van fotoreportages"

De 20-jarige Hanne van der Velde zit momenteel in het tweede jaar van de fotoacademie in Groningen en is van jongs af aan veel bezig geweest met fotografie.

"Het analoge tijdperk heb ik nog net lang genoeg meegemaakt om vandaag de dag zowel met analoge als met digitale apparatuur te werken. In mijn fotografie manipuleer ik zo weinig mogelijk en houd ik van strakke composities waarin kleur en licht een belangrijke rol spelen. Het fotograferen van mensen heeft mijn voorkeur. Ik vind het interessant ze te portretteren zoals ze echt zijn. Deze benadering valt perfect onder de documentaire fotografie en daarin hoop ik me over een paar maanden dan ook te kunnen specialiseren binnen mijn opleiding.

Momenteel doe ik hier en daar wat kleine commerciële opdrachten als freelance fotograaf. Ik hoop die activiteiten in de komende jaren te kunnen uitbreiden. Na het afronden van mijn studie wil ik veel gaan reizen. Het zou een jeugddroom zijn als ik mijn brood kon verdienen met het maken van fotoreportages die ik onderweg maak. Hoewel dit natuurlijk niet voor veel fotografen is weggelegd ga ik het er toch zeker op wagen."

De foto's
"Onderstaande serie maakte ik in Polen. Ik heb geprobeerd om wachtende mensen in hun eigen typische leefomgeving in te kaderen. Naast de omgeving speelt ook de houding en de kleding van de mensen een sprekende rol.”

Fotogram Trofee
De serie leverde Hanne onlangs een derde prijs op bij de uitreiking van de Fotogram Trofee. Een jaarlijkse fotowedstrijd die gehouden wordt onder alle studenten en cursisten van de fotoacademie.


Meer werk van Hanne vind je op zijn website: www.hannev.nl


 


 


Wil jij ook je foto's op deze site terugzien? Stuur een mailtje naar exposure(at)digifotopro.nl met een link naar je website of portfolio en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie