Fotograferen met een telescoop

Hands-on op photokina: Nikon fieldscope

Redactie DIGIFO... 2822 0
Op de Nikon stand op photokina zijn een hoop grote tele-objectieven te proberen. Deze objectieven zijn vaak erg groot en erg zwaar, en daarom niet altijd even makkelijk mee te nemen. Gelukkig is er ook een andere oplossing om mooie foto´s te maken van een grote afstand.

Grote tele-objectieven hebben vaak een flink volume door de grote hoeveelheid glas dat gepaard gaat met grote diafragma´s, autofocus en beeldstabilisatie. Gelukkig is er ook een compactere oplossing: fotograferen met een telescoop. Vrij veel telescopen bieden de mogelijkheid om via een opzetstuk een camera te bevestigen zodat je de telescoop als ultra tele-objectief kan gebruiken.Nikon FieldScope

Nikon Fieldscope

Op de Nikonstand op photokina stond zo´n telescoop om uit te proberen. Nikon noemt deze telescopen de fieldscopes en deze zijn ontwikkeld voor fotografen bij wie gewicht belangrijk is en fotografen op een strak budget. De fieldscope is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een vergelijkbaar tele-objectief. Dit komt natuurlijk wel met wat beperkingen. Zo is het diagragma niet te veranderen (standaard op f/13) en heeft het objectief geen autofocus.Nikon FieldScopeNikon FieldScopeEerste foto gemaakt met de Canon EOS 5D Mark III i.c.m een 35mm f/2.0. De laatste twee vanaf hetzelfde standpunt met een Nikon D7200 met een fieldscope.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Nikon.

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie