Nikon 1-systeem, stel je vragen

Hands On: Nikon 1-systeem, stel je vragen

Julian 4510 20
Vanmiddag reizen we af naar de perspresentatie van het Nikon 1-systeem. We krijgen de kans om de V1, J1 en de bijbehorende objectieven en accessoires aan de tand te voelen. Benieuwd naar bepaalde functies? Wij proberen het voor je uit.

Nikon kondigt vandaag de 1-serie aan. De V1 en J1 komen in oktober op de markt, vandaag krijgt de pers een hands-on demonstratie. Uiteraard zijn wij aanwezig en willen we jullie van relevantie informatie voorzien. Daarom zijn we benieuwd wat jullie willen weten over Nikon's nieuwe compacte camerasysteem.

Vraag en antwoord

Stel ons je vragen via een reactie op dit bericht, of door een tweet te sturen naar @dfpro. De presentatie begint om 16u, terplekke zullen we via Twitter jullie vragen in de gaten houden en waar mogelijk direct antwoord geven. Morgen verwerken we onze hands-on-ervaringen en jullie vragen in een uitgebreid artikel.

Testfoto's

Uiteraard zijn we (en jullie waarschijnlijk ook) vooral benieuwd naar de beeldkwaliteit. Mocht de mogelijkheid er zijn, dan zullen we testfoto's schieten. De kans is echter groot dat het om preproductie-exemplaren gaat met niet definitieve firmware en we onze geheugenkaartjes er niet in mogen stoppen.

Nikon Hans On

afbeelding van Pete

OMG, this is very very small! And how will you use the tiny bottoms on the right edge? Maybe it feels better then it looks but I think it is the wrong way to build smaller bodys and sensors as FourThirds - like Pentax did it too

afbeelding van peterw

ontspanvertraging, autofocussnelheid en -accuratesse en logische bediening: snelle/slimme menu's of knoppen. Mogelijkheden voor handmatige instelling en RAW-bestanden.
en natuurlijk 'Feel'

vast geen dingen die jullie zelf niet hadden bedacht :) veel plezier

afbeelding van Julian

12-bit compressed raw is mogelijk volgens de specs, de rest gaan we ervaren!

afbeelding van peterw

nog bedankt :)
prima review

afbeelding van Anonymous

Hoe denkt Nikon met een handje vol lensen (van afwijkend formaat) en een piepkleine sensor, de gevestigde markt van EVIL te beinvloeden ?

afbeelding van Grafiq

Met een vattingadapter waardoor alle Nikkor F mount lenzen te gebruiken zijn! ( http://www.nikon.nl/nl_NL/product/accessories/1-nikkor-lenses/others/f-m... )

afbeelding van Anonymous

Tja, dat hebben de 4/3 cameras ook. Bovendien wordt een 24mm met deze cropfactor al een korte telelens. Ik vind het een kansloos concept.

afbeelding van Anonymous

Prijs ?

afbeelding van Julian

De complete prijslijst vind je in onze uitgebreide aankondiging.

afbeelding van Anonymous

Bedankt.

Nikon 1 V1 + 1 NIKKOR 10 mm Pancake - €919,-
Mooie camera, mooi design, ... maar veel te duur.

afbeelding van Anonymous

919.. au !

Stevige prijs voor iemand die van een compact over wil stapppen of een dSLR gebruiker die iets lichts er bij wilt hebben.

afbeelding van Anonymous

Waarom?

afbeelding van Jan

Waarom stoppen ze er een sensor in die nauwelijks groter is dan van een compact als ze de cam als 'advanced' in de markt willen zetten?
Een 'advanced' fotograaf kiest wel een Fuji X100 of Sony Nex 7 met een leuke sensor (en heeft ook geen 60 fps nodig om een goede foto te kunnen maken).

afbeelding van jesse kraal

Een kleinere sensor betekent ook dat je met minder glas toe kan en dat moet de camera/objectief-combinatie kleiner maken dan bij de andere compacte systeemcamera's. We zullen moeten uitvinden of de verhouding tussen compact en kwaliteit goed getroffen is.

afbeelding van Jan

Dat hoef je niet uit te vinden, dat kan je nu al zien. Het is een leuke kleine camera, net als alle andere ILC's, en het formaat van de lenzen is min of meer vergelijkbaar. Allemaal een stuk kleiner dan SLR's, maar niet compact genoeg om in je zak te stoppen. Dat de ene camera 100 gram meer of minder weegt zal in deze categorie het verschil niet maken.
Het slaat dus eigenlijk nergens op dat er zo'n kleine sensor wordt gebruikt. Uiteindelijk zal dat het verschil in beeldkwaliteit bepalen. En dan weet je van te voren dat Nikon gaat verliezen.

afbeelding van peterw

Bedenk je wel, als je in staat bent hier een zinnig antwoord te posten, dan behoor je waarschijnlijk niet tot de potentiële klanten.

Waarom zou 'mijn' merk geen spullen mogen maken waar ik zelf niets aan heb, zolang het wel de spullen blijft maken waar ik wel behoefte aan heb.

Of Nikon gaat winnen of verliezen is vooral een zaak van marketing. En die lijken ze buitengewoon goed op orde te hebben.

afbeelding van Panzer

Kansloos systeem. Gewoon een compact met verwisselbare lensen.

afbeelding van Anonymous

Bij camera's spreek je van een objectief. Want het bevat meerdere lenzen ;-)

afbeelding van Mediawatch

Lensen ? Misschien ben jij kansloos binnen deze materie als je dit woord nog niet correct kan spellen ...

afbeelding van Anonymous

LoL