Hands-on met de nieuwe Olympus OM-D E-M1 II

Hands-on met de nieuwe Olympus OM-D E-M1 II

Jasper van Bladel 2366 1
De nieuwe OM-D E-M1 II is een van de grote primeurs op de Photokina deze keer. De camera overtuigt volgens de fabrikant zowel op beeldkwaliteit als op snelheid. We mochten de camera alvast kort proberen.

Qua uiterlijk is er niet heel veel nieuws te melden, de OM-D E-M1 II oogt als zijn voorganger. Robuust, een tikje retro en mooi afgewerkt. De diverse draaiknoppen en wieltjes bewegen bijzonder soepel en vloeiend, de camera ligt al heel snel vertrouwd in de handen. Die ervaring zal alleen nog maar sterker zijn voor de gebruikers van de huidige OM-D E-M1.

Snelheid

Olympus stelt dat de camera de sterke punten van zijn voorganger behoudt en inzet op nog meer snelheid. Voorzien van een snelle kaart kan de camera 18 foto’s per seconde maken in RAW, ook nog eens met behoud van autofocus. De nieuwe processor is dus behoorlijk indrukwekkend. Ook het autofocussysteem is vernieuwd. Je hebt nu 121 ‘crosstype’ focuspunten tot je beschikking.

Specificaties waar je al snel erg enthousiast over kunt worden dus! De camera en de snelheid echt uitproberen konden we nog niet echt, maar we hebben wel een indruk gekregen van wat het nieuwe topmodel allemaal kan.

Prijs

Over de prijs en over de datum waarop we de camera op de markt kunnen verwachten kunnen ze bij Olympus nog niets zeggen, dus die informatie houden jullie nog van ons tegoed. Uiteraard gaan we de nieuwe Olympus uitgebreid testen als we een testexemplaar kunnen bemachtigen. Ook de modus waarin de camera 50-megapixelbeelden opbouwt uit verschillende beelden gaan we dan in detail bekijken.

Lees ook: De Olympus OM-D E-M1 II is gepresenteerd

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Lion Hijmans

Ik ben ook heel benieuwd naar low ISO-prestaties. Dus als jullie toch bezig zijn... Alvast dank!