Hands on Impossible I-1 polaroid camera

Hands on Impossible I-1 polaroid camera

Nadja Geskus 2718 0
Hoewel het een oude techniek is, blijft de charme van de polaroid camera’s bestaan. Veel mensen worden nog steeds enthousiast van een foto die direct uit de camera komt rollen. Een paar decennia geleden waren polaroid camera’s een enorme rage en nog niet zo lang geleden was het moeilijk om nog een goed werkende polaroid camera in handen te krijgen. Impossible haakte daar mooi op in en kwam met de I-1, een retro uitziende polaroid camera met een aantal interessante functies. Wij geven een eerste indruk van de I-1.

Uiterlijk

Het retro uiterlijk past perfect bij de I-1. De camera voelt erg licht, maar stabiel aan en houdt gemakkelijk vast. De knoppen voelen solide aan en zijn gemakkelijk te bedienen. Even wennen is dat je niet direct ziet of de flits nou aan of uit staat, maar met een beetje logisch nadenken kom je daar wel uit. De aan/uit knop beschikt nog over een extra functie, deze kun je namelijk naar bluetooth modus doordraaien, zodat je de I-1 met je telefoon kunt verbinden met de bijpassende app. De ringflitser geeft niet alleen een leuk uiterlijk, maar zorgt ook voor mooie belichting bij portretten. Verschillende lampjes maken duidelijk dat je de flits niet of wel kunt gebruiken of dat de batterij leeg is. Bovenop is een mooie retro zoeker te vinden.

Digitaal

Met behulp van de app kan de camera via bluetooth bediend worden. Onder meer de sluitertijd, diafragma en flitsinstellingen kunnen zo ingesteld worden en uiteraard kan zo op afstand ook afgedrukt worden. Ook biedt deze app een aantal 'creatieve' functies, waaronder double exposure en lange sluitertijden voor bijvoorbeeld lightpainting. De camera kan via usb opgeladen worden, wat erg gemakkelijk en snel werkt.

Foto maken

Een foto maken met de I-1 gaat zeer gemakkelijk, ook omdat je vrij weinig hoeft in te stellen (tenzij je gebruik wilt maken van de extra functies via de app). Het is zelfs goed mogelijk met de I-1 om een selfie te maken. Na het maken van de foto, schiet de foto uit de camera en blijft onder een zwart papier liggen die uit de camera meerolt. Belangrijk is dat deze tijdens de ontwikkeling eronder blijft liggen, wat iets van je geduld vergt, want de meeste zijn gewend om foto’s gelijk terug te kunnen bekijken. De foto’s zien er goed uit en hebben echt dat retro-gevoel. Als de batterij vrijwel leeg is brandt aan de voorkant een rood lampje en is het ook niet mogelijk om de ontspanknop in te drukken. Al met al een zeer leuke en interessante camera, waarbij we niet kunnen wachten om de camera en de app verder uit te testen!

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja