Vergroot je Instagram-bereik met deze tool

Handige tool voor fotografen op Instagram: Linktree

Fabienne Keijzer 2575 0
Instagram is een handige app om je werk als fotograaf met de rest van de wereld te delen. Het hebben van een groot aantal volgers is natuurlijk leuk, maar hoe zorg je ervoor dat ze met je in contact komen zodat je een eventuele opdracht kunt binnenhalen? Linktree helpt je daarbij.

Linktree: een handige tool voor fotografen op Instagram

Linktree is een handige extensie voor Instagram waarmee je volgers en gebruikers gemakkelijk naar je website, blog of social media-accounts kan leiden. Normaal gesproken is het namelijk vrij lastig om een externe link te plaatsen in de app. Je kunt er namelijk maar één kwijt in je zogenaamde bio op je profiel. En wat zet je daar dan neer? De link naar je website? Of toch naar je Facebook-pagina? Met Linktree hoef je vanaf nu niet meer te kiezen.
Linktree tool voor Instagram

Lees ook: Als fotograaf op Instagram: 5 tips

Meerdere links toevoegen

Het werkt erg simpel. Via de website van Linktree koppel je je Instagram-account aan de tool. Daarna kun je alle gewenste websites, portfolio’s, social mediakanalen en zo voorts koppelen aan één link. Deze link plaats je dan in de bio op je Instagram-profiel. Wanneer een gebruiker op de link klikt kunnen ze zelf kiezen welke website, blog of kanaal hij of zij wil bezoeken.

Linktree is volledig gratis te installeren via de website.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne