Handige scripts voor Adobe Bridge CS4

Julian 1224 0
Adobe Exchange biedt een aantal gratis scripts die Bridge CS4 uitbreiden met een e-mailfunctie en een mogelijkheid om bestanden eenvoudig te exporteren naar jpeg.

Bridge Export to JPEG Extention kan door gebruik te maken van de gecachte preview en thumbnails in Bridge zeer snel jpg’s genereren van bijvoorbeeld raw- of tif-bestanden. Het script was eerder beschikbaar voor Bridge CS3. De nieuwe versie komt met een groot aantal verbeteringen. Zo kan onder andere een sRGB ICC profiel ingesloten worden, bestandsnamen aanpassen is vereenvoudigd en de interface is verbeterd.

Bridge E-Mailer Extension voegt een knop toe in de menubalk van Bridge CS4 waarmee je direct foto’s kunt mailen vanuit het fotobeheerprogramma.

BrowseBar2 voegt een adresbalk toe aan Bridge, zodat je kunt navigeren door een adres in te typen.

Adobe Exchange
Gebruikers en ontwikkelaars kunnen bij Adobe Exchange hun extensies, acties, scripts, sjablonen en andere items downloaden en met elkaar delen. Naast scrips voor Bridge vind je er ook uitbreidingen voor andere Adobe-toepassingen. De meeste items zijn gratis te downloaden, maar ook vind je er testversies van commerciële acties en extensies.