Display Purposes: hashtag tool

Handige #hashtag tool

Fabienne Keijzer 1499 0
Een van de manieren om je fotografie onder de aandacht te brengen is via de app Instagram. Maar daarvoor heb je wel likes en followers nodig. Om daaraan te komen is het zaak dat je de juiste hashtags inzet. Display Purposes is een tool die je daarbij kan helpen.

Display Purposes 

Het brein achter de tool is fotograaf en programmeur Fay Montage. Hij bedacht Display Purposes om fotografen te helpen met het vinden effectieve hashtags. Dit zal namelijk leiden tot meer exposure van je werk. De tool werkt heel simpel: je typt een of meerder hashtags in die relevant zijn voor de foto die je wilt posten, vervolgens laat de website je een lijst met wel 30 verschillende hashtags zien die gerelateerd zijn aan de hashtags die jij hebt ingevoerd.

Display Purposes hashtag tool

Hashtag tool 

De tool is zo geprogrammeerd dat hij hashtags kan aandragen die vaak worden gebruikt in combinatie met de hashtags die jij hebt ingevoerd. Ze worden als het ware gewogen op effectiviteit. Dit gebeurt onder andere op basis van geografie en taal. Ook worden er zogenaamde junk hashtags uitgefilterd, je krijgt dus nooit hashtags als #photooftheday of #followforlike te zien in de resultaten.

Display Purposes hashtag tool

Display Purposes is een gratis tool. Probeer het zelf eens uit!

Lees ook: Hoe krijg je meer volgers op Instagram? 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne