Handige digifoto-accessoires op reis

Redactie 600 0
Je wilt van een geweldige vakantie een mooie herinnering bewaren in de vorm van prachtige foto's. Er bestaan de nodige accessoires die je helpen de kwaliteit van je foto's te verbeteren. Ik ga op reis en neem mee

Zonnekap
Misschien wel de meest onderschatte accessoire. Een zonnekap (Engels: lens hood) zorgt dat er geen 'vals' (zon)licht in de lens valt. Vals licht zorgt ervoor dat het contrast lager wordt en de kleuren fletser, of dat er zelfs lichtvlekken (flare) en strepen op de foto verschijnen. Ook kan een zonnekap de lens beschermen tegen krassen of water. Een bij de lens passende zonnekap hoort in elke fototas.
Info: je cameraleverancier of bijvoorbeeld Hama (//www.hama.de/).

Polarisatiefilter
Met een 'polafilter' op je lens kun je reflecties (schitteringen) op glanzende oppervlakken (water, ruiten) verminderen. Maar ook de kleuren van de blauwe lucht en planten worden op de foto dieper. De witte wolken steken daardoor beter af, vooral foto's in 'bleek' zonlicht worden mooier. Het effect kun je instellen door het filter te draaien, maar hangt ook af van de stand ten opzichte van de zon. De prijs varieert van enkele tientjes tot meer dan honderd euro.
Producent: o.a. //www.tiffen.com/

Onderwaterhuis
Voor de meeste camera's is een (harde of flexibele) kunststof onderwaterhuis verkrijgbaar, waarmee je in het zwembad of snorkelend in zee hele verrassende foto's kunt maken. Maar ook bij het zeilen of in het fijne stof van de woestijnrace is zo'n onderwaterhuis heel nuttig. Tevens zijn er water- en stofdichte compactcamera's op de markt die tot enkele meters onder water kunnen.
Prijs: enkele eurotientjes | Info: vraag je cameraleverancier naar een passende onderwaterbehuizing voor jouw toestel. Bijgaand een model voor Nikon-compactcamera's. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie