HandeVision komt met 40mm f/0.85 en kondigt meer objectieven aan

jesse kraal 1533 0
Alweer mogen we een nieuwe speler verwelkomen op de fotografiemarkt. Kipon en IB/E Optics hebben de handen ineengeslagen en samen een 40mm f/0.85 ontwikkeld voor compacte systeemcamera's met aps-c-sensor. Er staan meer objectieven op de planning, ook voor fullframe-camera's.

Eerder berichtten we al over een samenwerking tussen Kipon en IB/E Optics, samen brengen ze onder de naam BavEyes een Speed Booster-kloon op de markt. Daar houdt de samenwerking niet bij op, want nu presenteert de Chinees/Duitse-combinatie een eigen objectief. En wat voor één, volgens de fabrikant is het direct het meest lichtsterke objectief op de markt.

Handevision

Systeemcamera's

De IBELUX 40mm f/0.85 is speciaal ontworpen voor compacte systeemcamera's en komt in varianten voor Sony E, Fujifilm X, Canon EF-M en micro four thirds. Voor aps-c-camera's laat het brandpunt zich vertalen naar ongeveer 60mm in kleinbeeldequivalent. Vanaf februari 2014 moet het objectief in de winkels liggen tegen een prijs van 2080 dollar.

Handevision
Gebruik je de IBELUX 40mm f/0.85 op een aps-c-camera, dan komen de eigenschappen overeen met die van een 60mm f/1.2 op fullframe.

Grootse plannen

Ook heeft HandeVision al het een en ander losgelaten over wat we in de toekomst kunnen verwachten. Zo moet er onder de naam IBEGON een groothoek op de markt verschijnen, we vermoeden eveneens voor csc's met een aps-c-sensor. Sony A7(R)-gebruikers worden niet vergeten, Handevision meldt ook aan een lichtsterke IBECAT-spiegeltele te werken. Verder wordt er gewerkt aan een compact objectief met vast brandpunt en een tilt-shiftobjectief.

Handevision

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse