Hahnemühle maakt fotopapier van suikerriet en bamboe

Julian 846 0
Hahnemühle gaat op de groene toer. De fine-art papierfabrikant brengt producten op de markt gemaakt op basis van suikerriet en bamboe. Een deel van de opbrengsten van het groene papier gaat naar een goed doel.

Hahnemühle Sugar Cane is 300 grams inkjetpapier wat voor 75 procent bestaat uit ‘bagasse’, deze vezels zijn een bijproduct wat ontstaat bij de verwerking van suikerriet. De overige 25 procent van het papier bestaat uit katoenvezels. De fabrikant gebruikt hiervoor gerecycled katoenoverschot van haar andere papierproductie. Het suikerrietpapier levert volgens Hahnemühle afdrukken met een fijne textuur en een artistieke ‘look en feel’.

Het 290 grams bamboepapier bestaat voor 90 procent uit bamboevezels en 10 procent katoen. Het papier heeft een warme toning en kan volgens de fabrikant een zeer groot kleurspectrum en hoge kleurintensiteit weergeven. De premium inkjetcoating moet ook voor zeer hoge waterresistentie zorgen.

Het bamboe- en suikerrietpapier maken onderdeel uit van Hahnemühle’s Green Rooster programma. Een deel van de opbrengst van deze producten gaat naar een goed doel. De papieren zijn verkrijgbaar in A4- tot A2-formaat en op 12-meter rol van 17” tot 44” breed.