Guy Tillim - Second Nature

charlottelipic 2727 1
Guy Tillim, een Zuid-Afrikaanse fotograaf uit Johannesburg, maakte het afgelopen jaar foto's in Sao Paulo en Frans-Polynesië. Deze beelden vormen zijn nieuwe expositie 'Second Nature', die vanaf 2 maart te zien is in Huis Marseille.


Mouaroa, Moorea 2010, Courtesy Stevenson, Cape Town, Foto © Guy Tillim

Zijn doel was het huidige landschap op deze idyllische eilanden in beeld te brengen. Dit deed hij al zeilend met een catamaran vanuit Nieuw Zeeland naar de Polynesische eilanden. Een zelfde tocht die beroemd ontdekkingsreiziger Captain James Cook in de 18de eeuw maakte.

Persoonlijk

Tillim heeft gezocht naar een persoonlijke interpretatie van de landschappen. De foto's in 'Second Nature' kenmerken zich door interessante onderwerpen en eerlijke impressies.

Anti-apartheid fotograaf

Guy Tillim begon zijn fotografiecarrière door de afbraakstrijd van de apartheid in Zuid-Afrika in beeld te brengen, als lid van het fotografencollectief Afropix. Zijn succesvolle carrière is geprijsd met de Daimsler Chrysler Award voor Zuid-Afrikaanse fotografie (2004) en de Leica Oscar Barnack Award. Ook heeft hij een aardige lijst aan boektitels op zijn naam staan.


Tautira, Tahiti 2010, Courtesy Stevenson, Cape Town, Foto © Guy Tillim

Opening

Second Nature is te zien tot en met 3 juni. Op de opening in Huis Marseille, zaterdag 3 maart is Guy Tillim zelf aanwezig en geeft dan een rondleiding. Je kunt je hiervoor aanmelden via www.huismarseille.nl.

Een dag eerder opent Bert Sliggers, conservator van Teylers museum in Haarlem, de tentoonstelling al. Dit vindt plaats  tussen 17:00 en 19:00 uur. Sliggers is zelf met de clipper naar Polynesië gezeild.


Comptroller Bay, Nuku Hiva 2010, Courtesy Stevenson, Cape Town, Foto © Guy Tillim

afbeelding van derk cools

ik zag de tentoonstelling van zijn werk in het fotohuis Mareseille aan de Keizersgracht, Amsterdam. Op slag was ik van slag!! De eerste fotograaf die niet de objecten maar de ruimte tussen de objecten fotografeert - zoals een Indiaan naar de dingen kijkt: ertussen en er langs heen. Wat een ontdekking. Je staat er bij en je ziet het niet totdat je deze foto's ziet. Ben verrukt.