Guus Dubbelman niet blij met nieuwe Volkskrant

steven 1805 0
Fotograaf Guus Dubbelman vindt het nieuwe tabloidformaat van de Volkskrant dramatisch voor de fotografie. Hij noemt de voorpagina 'vreselijk'. Dat laat hij weten in een interview op de website van de Nederlandse Sport Pers (NSP).

Volgens Dubbelman, al 27 jaar freelancefotograaf voor de Volkskrant, is het NRC Handelsblad nog de enige kwaliteitskrant die Nederland te bieden heeft, omdat die nog wel op het broadsheetformaat gedrukt wordt. Hij vindt dat de foto's in een krant op tabloidformaat totaal niet tot hun recht komen.

De freelancer vertelt ook dat fotojournalistiek minimaal bij vier kolom in een acht koloms broadsheet begint. "Met fotojournalistiek, met goede foto's, daarin moet de Volkskrant zich onderscheiden. zoals dat altijd zo gedaan is", laat hij weten.

Het berlinerformaat vindt Dubbelman al beter. Dit formaat is iets groter dan het tabloidformaat. De bijlage van de zaterdageditie van de Volkskrant wordt op dit formaat gedrukt. Maar tabloid vindt hij een vervelend formaat. "NRC Next is de enige die het goed doet."

Dubbelman vindt dat de fotojournalistiek technisch gezien nog nooit van zo'n hoog niveau is geweest. "Er worden vanuit alle uithoeken van de wereld ontzettend mooie foto's aangeleverd." Ook vind hij dat de Volkskrant een naam hoog heeft te houden, maar hij vreest dat het een moeilijke zaak wordt.

Spreadpagina van De Volkskrant in tabloidformaat

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven