Grote update Phase One

Grote update Phase One

Redactie DIGIFO... 1229 0
Phase One heeft zojuist een grote update bekendgemaakt. Er is niet alleen een firmwareupdate voor de XF-middenformaatcamera, maar ook het nabewerkingsprogramma Capture One krijgt een update én er zijn twee nieuwe objectieven bekendgemaakt.

De Phase One XF is een zogenaamde 'upgradeable camera'. Dit houd in dat Phase One door middel van firmwareupdates nieuwe functionaliteiten toe kan voegen. Dit is de tweede grote update sinds de camera afgelopen zomer op de markt is gekomen.

Firmwareupdate

Door de laatste update heeft de camera vier compleet nieuwe functies gekregen. Zo is na de update 'Focus Stacking' beschikbaar op dit model. Met deze functie maakt de camera snel, meerdere foto's met verschillende focuspunten, die de camera later samenvoegt om een foto te krijgen met een grote scherptediepte. Om focus stacking goed te kunnen gebruiken biedt Phase One gebruikers gratis een licentie aan om een jaar lang Helicon-software te gebruiken.

Ook brengt de update een mogelijkheden voor 'time-lapse'-opnames, een uitgebreide self-timer en 'automatische bracketing' voor HDR-opnames naar de Phase One XF. Al deze functies zijn volledig naar wens in te stellen. Tevens zorgt de update voor een betere bediening van de camera via de touchscreen op de achterkant.Phase One FX

Capture One 9.1

Het nabewerkingsprogramma Capture One is ook vernieuwd. De nieuwe versie, Capture One 9.1, legt de nadruk op een betere workflow. Zo heeft de nieuwe software veel nieuwe snelkoppelingen om veelgebruikte functies snel te kunnen vinden. Ook kan de software met veel nieuwe camera's gebruikt worden.

Objectieven

Als laatste komt Phase One ook met twee nieuwe 'Blue Ring'-objectieven: de Schneider-Kreuznach 110mm LS f/2.8 en de Schneider-Kreuznach 240mm LS f/4.5.

Prijs en beschikbaarheid

De objectieven zijn per direct beschikbaar en kosten €4.490,- voor het 110mm-objectief en €5.690,- voor het 240mm-objectief. Voor gebruikers van Capture One 9.0 is de update gratis te downloaden, terwijl gebruikers van Capture One 7 of Capture One 8 voor €99,- over kunnen stappen op de nieuwe versie. Nieuwe gebruikers moeten voor de software €279,- neertellen. De firmwareupdate is gratis te downloaden.

Voor meer informatie over Phase One en Capture One kun je kijken op de website.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie