Grote fotoveiling in New York

Grote fotoveiling in New York

Redactie DIGIFO... 617 0
Het internationale veilinghuis Phillips veilt maandag 4 april 264 foto's die een periode van 130 jaar overbruggen. Het topstuk van de veiling is een foto van Athene gemaakt door Andreas Gursky. Deze zal naar verwachting tussen $250.000 en $350.000 opbrengen.

Op de veiling gaan foto's van veel legendarische fotografen als Robert Frank en Diane Arbus onder de hamer. Wie ook een foto wil kopen zal diep in de buidel moeten tasten. De goedkoopste foto levert naar verwachting tussen de $1500 en $2500 op. De foto's zijn tot en met zondag te bezichtigen in het veilinghuis in New York en op hun website. Wil je zelf ook een bod uitbrengen kan je dit via een speciale iPhone App doen.Carleton Watkins Glacier Point

Andreas Gursky

Het topstuk van de veiling is Athens van Andreas Gursky. Deze Duitse fotograaf wist al twee keer eerder de duurste foto ter wereld te maken. In 2007 Verkocht hij zijn foto '99 cent Dipychon' voor ruim 3,3 miljoen dollar en in 2011 verkocht hij 'Rhein II' voor maar liefst 4,3 miljoen dollar.

Eeuwenoud veilinghuis

Phillips werd in 1796 in Londen opgericht en tegenwoordig heeft het veilinghuis dependances in acht grote steden verspreid over de hele wereld. Het veilinghuis heeft kunst verkocht aan onder andere Marie Antoinette en Napoleon Bonaparte. Een aantal keer per jaar wordt een reeks foto's geveild. De volgende fotografieveiling vindt plaat op 19 mei in Londen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie