Groot aantal luchtfoto's WOII online

Redactie 1627 0
In de Tweede Wereldoorlog maakte de Britse luchtmacht foto's van het Nederlandse landschap. 110.000 van die foto's zijn nu online gezet door Dotka Data, een bedrijf dat de analoge foto's digitaliseerde.

Zonder luchtfoto's van een oorlogsgebied is het vaak gissen naar de strategische opstelling van de vijand. Maar ook moet je weten waar je een rivier over kunt steken en waar de vijand mijnen neerlegt. In oorlogstijd werd Nederland daarom volop gefotografeerd door de Britse Royal Air Force (RAF). Die foto's zijn gedigitaliseerd door Dotka Data en staan nu online.

Prijzig

Op de foto's is bijvoorbeeld te zien hoe Rotterdam eruitziet na het bombardement. Als je zo'n foto aan de muur wil hebben, kan je die in de webwinkel van Dotka Data bestellen. Helaas zijn de beelden online niet op een fatsoenlijk formaat te bekijken. Een foto van 1200 dpi is voor 46  euro exclusief BTW te downloaden.

Op de website zijn de foto's per plaatsnaam en vluchtnummer gerubriceerd. De lijst  bevat een groot aantal steden en dorpen door heel Nederland.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie