'Gronings Vuur' hoort thuis in Noorderlicht

Redactie 804 0
Als de provincie Groningen een opdracht versterkt met als thema 'Gronings Vuur', dan is er maar gallerie waar het resultaat kan komen te hangen: in de Noorderlicht Fotogalerie in Groningen. Kop der Veur opent daar zaterdag 16 oktober.

Kop der Veur is het resultaat van de Post Middendorp fotografieopdracht 2009 met als thema ‘Gronings Vuur’. De provincie Groningen verstrekt deze opdracht tweejaarlijks met als uitgangspunt een bijdrage te leveren aan 'de visuele geschiedschrijving van onze provincie'.

Jan-Dirk van der Burg

Jan-Dirk van der Burg (1978) laat zich inspireren door het voortkabbelende alledaagse leven. In zijn werk balanceert hij ergens tussen nostalgie, humor en ironie. Voor deze opdracht heeft Van der Burg een fotografisch onderzoek gedaan naar politiek 'vuur'. Met Kop der Veur laat hij Groningers zien die van Appingedam tot Zuurdijk bezig zijn met politiek in al haar verschijningen. Daarbij vormen de gebeurtenissen rondom de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar het zwaartepunt van de serie.

Foto's © Jan-Dirk van der Burg

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie