GRID2014: Grootste internationale fotografie biënnale in Nederland

Julian 2189 0
Van 24 mei t/m 22 juni 2014 vindt de zesde editie van de Internationale Fotografie Biënnale GRID plaats. GRID is een tweejaarlijks fotografie-evenement over hedendaagse beeldcultuur met werk van internationaal gerenommeerde fotografen en veelbelovende talenten dat zal plaatsvinden in: Amsterdam, Amstelveen en Haarlem.

Op diverse locaties in de deelnemende steden zijn exposities te zien van kunstenaars van over de hele wereld waaronder: Azerbeidzjan, Duitsland, Haïti, Hongarije, Indonesië, Italië, Mexico, Nederland, Peru, Polen, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk. Deze exposities zijn veelal nog niet eerder in Nederland getoond. Het volledige programma is te zien op www.gridphotofestival.com.

Thema

De internationale exposities zijn mede samengesteld door diverse curatoren, op basis van het centrale thema van GRID2014 Constructions. Fotografie is een kritisch middel en laat je op een andere manier naar de wereld kijken.

Met behulp van de camera kunnen beelden geconstrueerd worden waarmee fotografen een (de)constructie laten zien van de wereld om ons heen. Tijdens GRID2014 ligt de focus op de volgende drie subthema's: Image Constructions, Architectural Constructions en Constructions of Identity.

Grid foto

Programma

Naast exposities heeft GRID2014 een omvangrijke randprogrammering met onder andere lezingen, artist talks en workshops. Verder is er een OFF GRID pro¬gramma dat bestaat uit exposities en creatieve statements van musea, galeries en de creatieve industrie.

Initiatiefnemer van GRID is Stichting Amsterdam Photo. De missie van Stichting Amsterdam Photo is het promoten van hedendaagse beeldcultuur en het stimuleren van een internationale dialoog.

Grid foto 2
Copyright © Images Marcin Ryczek (A Man Feeding Swans in the Snow), Giulia Piermartiri (PARCO ACQUATICO), Yolanda Andrade (Life Painting and Eye)
GRID2014 International Photography Biennial, Amsterdam, All rights reserved.