Gratis seminar: Filmen met je dslr

Julian 1444 0
Hoofdsponsor Canon organiseert op 19 mei tijdens de World Press Photo tentoonstelling een seminar over filmen in Full-HD met een digitale spiegelreflex. Het evenement is bedoeld voor beroepsfotografen en gratis te bezoeken na registratie.

Canon organiseert het seminar in samenwerking met Apple, Calumet en het NIDF. Doel van het evenement is om enthousiaste beroepsfotografen te inspireren, te motiveren en te demonstreren wat de toegevoegde waarde en kwaliteit is van Full-HD video geschoten met een dslr-camera. De toegang is gratis maar aanmelden is noodzakelijk.

Op 19 mei vindt het evenement plaats in Amsterdam, in Belgiƫ kun je op 28 mei terecht in Knokke. Gelijktijdig kun je de reizende tentoonstelling van World Press Photo bezichtigen.


Programma 19 mei - Amsterdam

 • Geert van Kesteren
  Fotojournalist Geert van Kesteren (o.a. bekend van het boek Bhagdad Calling en recentelijk verkozen tot winnaar van de ICP Infinity Award 2009) zal het seminar openen met een lezing waarin hij ingaat op de sterk toenemende rol van bewegend beeld in de wereld van de fotografie.
 • Thed Lenssen
  Thed Lenssen was in de jaren tachtig een bekend reclamefotograaf toen hij de overstap maakte naar het produceren van TV commercials. Hij heeft de afgelopen twintig jaar vele bekende commercials voor grote merken geregisseerd. De laatste jaren is hij vooral actief met het produceren van korte filmpjes voor viral marketing op internet. Thed omschrijft deze specifieke beeldtaal als een bewegende foto.
 • Olaf van Gerwen
  Fotograaf Olaf van Gerwen heeft reeds een TV commercial geschoten met de EOS 5D Mark II en vertelt over zijn ervaringen met het filmen met deze camera en de werkwijze voor het opnemen van video en audio.
 • Bram Elderman
  Bram Elderman van Apple gaat tot slot in op de verschillende bestandsformaten voor HD en laat zien hoe het opgenomen video en audio materiaal eenvoudig gemonteerd kan worden in iMovie, desgewenst in combinatie met stilstaand beeld.