Gratis online fotografieonderwijs van Nederlands fotomuseum

Redactie 1601 0
Graag met je camera in de weer en altijd opzoek naar nieuwe lesstof zonder dat je een hele som opleidingsgeld neer te hoeven leggen? De nieuwe website www.fotoleren.nl van het Nederlands Fotomuseum geeft je gratis online fotografieonderwijs.

De website is een gratis digitale leeromgeving met lesstof over fotografie voor leerlingen, studenten en fotografieliefhebbers. Volgens de initiatiefnemers van de digitale leeromgeving is fotografie is niet vanzelfsprekend; er is veel over te vertellen en over te leren.

Op Fotoleren.nl kunnen docenten zelf pagina’s samenstellen voor hun leerlingen of studenten, inclusief bronnen en lessen. De weblessen staan op zichzelf, maar vormen ook een mooie voorbereiding of afronding op de rondleidingen of workshops in het museum.

Theorie en praktijk

Fotoleren.nl richt zich op actieve lessen waarbij het geleerde direct in de praktijk gebracht kan worden. Dit kan met oefeningen en werkstukken die gratis online gemaakt, gepresenteerd en gedeeld kunnen worden. Een docent kan een les beoordelen maar ook andere bezoekers kunnen bijdragen leveren door hun oordeel en commentaar te geven op de gepresenteerde werkstukken.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie