Gratis lezing James Delano in Noorderlicht

Redactie 1914 0
Op 21 juli geeft de Amerikaan James Delano in het kader van Noorderlichts project 'The Sweet and Sour Story of Sugar' een lezing in Groningen. James is een van de zes fotografen die Noorderlicht op pad stuurde om Surinaamse migratie vast te leggen.

James Delano, die eerder het nucleaire gebied van Fukushima fotografeerde, is speciaal door Noorderlicht gevraagd om samen met vijf andere fotografen mee te werken aan 'The Sweet and Sour Story of Sugar'. Dit internationale project moet een beeld geven van de Surinaamse migratiegeschiedenis, die met de suiker-industrie verbonden is.

Lezing

Tijdens de lezing zal James in de Noorderlicht galerie vertellen over zijn ervaringen als fotograaf. Hij licht hierbij zijn manier van werken uit en laat zien hoe hij als fotograaf de keuze maakt tussen onderwerpen, invals­hoeken en beelden. Dit zal hij verduidelijken door beelden uit zijn diverse projecten te laten zien.

De fotograaf gaat ook in op het fotografieproject over migratie. Het project zal daarbij worden geïntroduceerd door de projectcoördinator Marieke van der Velden.

Van Suriname naar Hoogezand-Sappemeer

Noorderlicht heeft James voor 'The Sweet an Sour Story of Sugar' gevraagd om verschillende gemeenschappen van voormalige suikerwerkers te fotograferen die na het ineenstorten van de industrie in de plantagegebieden zijn blijven wonen. Ook zal James in Nederland het spoor van de arbeidsmigratie volgen. In Hoogezand-Sappemeer legt hij de Javaans-Surinaamse gemeenschap vast die vanaf de jaren zeventig een nieuw bestaan in Oost-Groningen heeft opgebouwd.

Een van de beelden van het fotografieproject 'The Sweet and Sour Story of Sugar'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie